tisdag 26 november 2013

Bakad chokladkräm

Denna goda chokladkräm hade vi på det senaste caféet. En lätt, fluffig och välsmakande godbit som verkligen kan passa i advent och jul. Kanske som lite extra lyxigt fika en söndag eller så gör du den som efterrätt på julbordet!?

På caféet hade vi blåbär, hallon och björnbär tillsammans med vispgrädde till chokladkrämen. Men varför inte göra en julfruktsallad med apelsin och granatäpple till...




BAKAD CHOKLADKRÄM  ca 8 st

Sätt ugnen på 225 grader. Smält 100 g smör. Bryt 150 g mörk choklad i bitar och låt dem smälta i smöret tillsammans med 1 msk snabbkaffepulver. Vispa 3 ägg och 1 1/2 dl socker pösigt. Blanda ner i chokladsmeten. Häll smeten i smorda ugnssäkra portionsformar eller i stadiga muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Smeten ska vara lite lös i mitten. Låt svalna och servera gärna med vispgrädde och något fruktigt/bärigt....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar